Wie is deze voetballer?

Vandaag wederom een raad de plaat! Momenteel staat Toinen op 2 en blijven andere in het ongewis!

4 Responses to Wie is deze voetballer?

 1. Sees schreef:

  Jordi Cruijff had ook talent voor voetbal en hij debuteerde toen zijn vader coach was bij FC Barcelona in het legendarische Equipo de Sueño. Daarna werd Jordi tijdens het EK van 1996 door bondscoach Guus Hiddink opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal. Tegen Zwitserland opende hij de score in het tweede groepsduel van Oranje.

  Toch is het daarna met de loopbaan van Cruijff nooit meer helemaal goed gekomen. Hij speelde bij Manchester United vrijwel nooit vast in de basis, bij Deportivo Alavés speelde hij in de finale van de UEFA Cup van 2001 tegen Liverpool FC (5-4 nederlaag na verlenging). Na de degradatie van Alavés in 2003 vertrok Cruijff naar Espanyol, waar hij na één seizoen weer moest vertrekken. In juni 2006 tekende de aanvaller bij het Oekraïense Metaloerh Donetsk. Cruijff kwam tot deze verrassende keuze na contact met Àngel Alonso. Deze Spanjaard kwam in 2006 als trainer bij de club en Cruijff en Alonso kennen elkaar van het Catalaans voetbalelftal, waarvan Alonso lange tijd coach was en waarvoor Cruijff diverse wedstrijden speelde. Nadat Alonso in december 2006 ontslag nam, besloot Cruijff kort daarna ook om terug te keren naar Spanje.

  Cruijff had meer uit zijn loopbaan kunnen en misschien wel moeten halen, maar vader Johan had daar een mooie verklaring voor: ‘Hij heeft ook enkele van de voetbalkwaliteiten van mijn vrouw Danny, en die zijn nou niet om over naar huis te schrijven.’

  Cruijff is na de dochters Chantal en Susilla het derde en jongste kind van Johan Cruijff en Danny Coster. Dat hij op 9 februari geboren werd is geen toeval. Jordi (ook de naam van de beschermheilige van Catalonië) zou via een keizersnede worden geboren en dat moest op een datum gebeuren dat het Barcelona, waar Johan Cruijff toen speelde, niet zou schaden. Rinus Michels, toen trainer, stelde 9 februari voor. Op die datum was Michels, in 1928, namelijk ook geboren. Aldus geschiedde. Op 17 februari daarna won Barcelona met 5 – 0 van Real Madrid.

 2. Shady schreef:

  deze wist ik ook wel.. beeje jammer dat je meteen claimt dat ‘de rest’ in het ongewis blijft. het heeft natuurlijk weinig zin om hieronder te stellen dat het jordi cruijff is die op de bovenstaande foto staat. doen wij dit toch dan zeg je waarschijnlijk dat ‘de rest’ dit zelf niet wist en het van cees gekopieerd heeft. maar omdat je doordat we de andere keren niks eronders zette zal ik deze keer toch maar antwoord geven op de vraag, anders krijgen we bij het volgende vraagstuk weer commentaar op het zogenaamd ‘in het ongewis blijven’.

  antwoord: Jordi Cruijff

  ps mario kepes wist ik niet maar gabri wel dus ik sta momenteel ook op 2!

 3. ijsblok schreef:

  Ik neem aan dat deze niet meetelt in het klassement.. Die gasten hierboven hebben het maandagavond niet zo laat gemaakt en deze foto was natuurlijk wel heel erg simpel.

 4. Jorginho schreef:

  Shady ik snap jouw standpunt máár wie het eerst de juiste foto raadt krijgt het punt toebedeeld!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: