Zomeravond: Café D’n Hoan – FC Heijbra!

Na de eerste speelronde van afgelopen dinsdag mocht FC Heijbra zich koploper noemen. Inzet van de avond was dus onze positie behouden en drie punten pakken tegen het gelauterde Café D’n Hoan..

EDIT: spreuk vd week aangepast!

De pot tegen Café D’n Hoan werd vooraf als een zware verwacht. In plaats van dat er gemakzucht in sloopt waren er juist spelers bang dat we wel eens punten zouden gaan verliezen vandaag. Toch meteen vanaf de aftrap bleek dat anders. Met 3 nieuwe spelers in de gelederen, Mark ‘Bob’ Peters, Danny ‘devito’ Leenders en Willem ‘hakselaar’ vd Lee, stond er opnieuw een getergd team in het veld.

Er werd goed gecombineerd maar er werd te weinig gebruik gemaakt van de ruimtes die we kregen. Zo had Rick ‘heletijd naar binnen’ Korsten op links genoeg ruimte wanneer hij stijf aan de zijlijn zou blijven en vanuit zijn positie zou blijven voetballen. Idem voor Danny ‘devito’ Leenders. Toch moet gezegd worden dat de eerste goal viel vanuit een aanval die vanaf de zijkant kwam. Blowie kwam voor zijn tegenstander in plaste de bal, met zijn brandweerblusser(tje), de goal in. Het publiek op de V-site ontplofte. Fakkels werden aangestoken maar die werden al weer snel uitgemaakt door steward Jan Hubers.

Niet veel later was het twan die met een weergaloze assist zo Martijn ‘schele’ Coelen alleen voor de keeper zette. Hij schoot beheerst raak. Iets wat wij hem nog nooit hadden zien doen! Net voor rust werd het nog even benauwd toen Café D’n Hoan bijna scoorde, maar die kreupele schoot de bal langs!

In de rust natuurlijk weer een tactisch plan voorgelegd waar zo waar naar geluisterd werd. Blowie moest schijten dus die ging eraf. (Salliant detail: voordat hij op de pot zat, hoefde hij al niet meer.) Rechtsback Roy ‘hoge bal’ Ploeg, die zeer verdienstelijk speelde, vroeg ook om een wissel omdat zijn conditie nog steeds de wensen over laat. Pim ‘ kleine leeuw’ vd Doelen en Nick ‘hofs(kutkakkerlak) v. Bergen waren de vervangers. Het bleek een waar spektakel met deze 2 jonge gladiolen. Waar Pim de achterhoede van de tegenstander constant bezig hield, was het Nick die Maarten ook eens wat liet doen. Met een kopbal op eigen goal moest Steek een katachtige beweging maken om de bal uit de goal te houden.

Onze meest ervaren speler Jasper wou vanwege rugpijn gewisseld worden. Ook in de wandelgangen is mij vertelt dat hij eerdaags een bekerfinale speelt en dat belangrijker vond. Daar hangt nog wel een staartje aan!
Mike ‘lamlok’ van lokven kwam in het veld en stond solide te verdedigen in het hart achterin. Hij kwam zelfs een aantal keer de bal opeisen om de aanval op te zetten.

Toen was het tijd voor Pim, met een weergaloze aktie stuurde hij zijn tegenstander het bos in. Hij was genoodzaakt Pim onderuit te halen en de scheids (die goed floot) kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Korsten legde aan en schoot feilloos binnen. 0-3. Nog even leken de kippetjes, uhh halve hanen terug te komen door te scoren maar het was opnieuw smaakmaker Pim die met een prachtige aanname zichzelf vrij voor de keeper zette en goed binnenschoot.

Na 2 westrijden gespeeld te hebben staan we op 6 punten. Iets waar we trots op mogen zijn. Komende dinsdag staat om 18.45uur de pot tegen de Dorsvlegel op de kalander. Dit beloofd een zware triller te worden! komt dat zien..

Doelpuntenmakers aan het woord: Blowie: gelukkig was mijn brandweerslang groot genoeg om die bal binnen te zeiken.
Coelen: Volgend jaar in het eerste van Nuland jonge.
Rick: Van Basten zal mij eerdaags wel selecteren voor het nederlands elftal.
Pim: Als hij mij gvd nog een keer wissel durft te zetten! Dan stap ik over naar de F’jes..

Spreuk van de week: Nu van de Donk en Heijbra gaan fuseren kunnen mark en de Plien (Marlotte) kindjes gaan produceren! (film volgt spoedig)

Advertenties

2 Responses to Zomeravond: Café D’n Hoan – FC Heijbra!

  1. tijger schreef:

    nou kom op met die film

  2. jorginhoo schreef:

    hoerig ofzo?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: