Zomeravond: Fc Heijbra – Fc Van Houtum

De 4e zomeravondse wedstrijd stond dinsdag avond op de kalender. De Dorsvlegel en Fc Heijbra staan na 3 wedstrijden bovenaan maar het doelsaldo van De Dorsvlegel is wat beter (+1).

Beide koplopers speelde dinsdag om 20.00uur plaatselijke tijd. Waar de Dorsvlegel het op veld 2 opnam tegen Fc D’n Hoan mochten de godenzonen van trainer Jorg van ‘Gaal’ Lokven het op veld 1 opnemen tegen outsider van Houtum. Omdat het vlaggenschip van EVVC zondag hun laatste wedstrijd speelde – uitslag onbekend – verwelkomde FC Heijbra 4 nieuwe spelers. Met Roel ‘Litmanen’ vd Heijden, Mark ‘Silva’ vd Ven, Martijn ‘Davids’ Clement en Rob ‘Wielaert/Heitinga’ vd Doelen in de gelederen zijn een aantal mohikanen terug gekeerd.

In de 1e helft stond alles goed op z’n plek, al was het bijna Van Houtum dat op 1-0 kwam doordat zij aan de rechtsekant doorbraken en met een schot op de buitenkant van de paal net niet tot scoren kwamen.
Vrij snel was het aan de andere kant tijd voor een flitsende voorzet van Blowie die prachtig werd binnen gekopt door Mark ‘Silva’ vd Ven. Daarna was het onze eigen Litmanen die de score naar 2-0 moest tillen alleen nadat hij keeper ‘pliesie’ uitgespeeld had en voor open goal kon inschieten hij de bal plotsklaps naast schoot. Vrij snel daarna maakte hij het toch goed, door op aangeven van Davids de bal snoeihard achter ‘Pliesie’ te schieten. 2-0! En tijd voor wat water..

De 2e helft werden de neuzen weer dezelfde richting ingezet. Omdat men de wedstrijd van vorige week nog niet vergeten was, bleef iedereen constant scherp. Totdat flierefluiter Meurs een zuivere corner achterbal gaf en de hele organisatie op wankelen stond. Van Houtum scoorde uit de tegenaanval en de 2-1 stond op het scorebord, dat alleen niet werkte. Even leek zich weer een doemscenario voor te doen maar gelukkig was het opnieuw Litmanen die orde op zaken stelde door vanuit een corner de bal ineens op zijn slof te nemen. 3-1.
Daarna was het nogmaals Roel ‘Litmanen’ vd Heijden die met een weergaloze stift (zie hier het filmpje na 2:03) de arme en falende keeper ‘Pliesie’ kansloos liet.

Na 4 wedstrijden staat FC Heijbra verdienstelijk bovenaan omdat De Dorsvlegel kansloos met 4-0 van FC den Hoan veloor. Komende vrijdag valt de beslissing. Zal FC Heijbra zich voor het eerst in de historie mogen kronen tot kampioen of zal Brouwers er vandoor gaan met de felbegeerde titel! Vrijdag omstreeks 21:05uur is alles bekend!

Doelpuntenmakers: Roel: 3 uit 1. Waar blijft dat contract pa??
Mark: als rechtsback scoren op de linksbuiten positie? Dat kan alleen ik!

Spreuk van de week: FC heijbra kan zich voor het eerst tot kampioen laten kronen,
en dat moet zeker te doen zijn met een elftal vol godenzonen!

Advertenties

One Response to Zomeravond: Fc Heijbra – Fc Van Houtum

  1. Ploeg schreef:

    mooi mooi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: